logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Потекло: Југоисточна Азија

Merbau потекнува од подрачјата на Малезија и Филипини. Неговта цврстина го прави особено погоден материјал за паркети. Се карактеризира со кафеава боја со црвеникави тонови. Длабоките тонови на егзотичниот Мербау најдобро доаѓаат до израз на големи површини.