logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Потекло: Италија (Европа)

Дивиот Орев расте во измешаните шуми во Jужна Европа, а може да се најде и на Исток, сè до Индија. Оревината е тврда, хомогена и тешка. Се одликува со убава кафеава боја со многу ценета текстура. Најчесто се користи за изработка на паркет и елегантен мебел.