logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Потекло: Северна Америка, Европа, Азија

Црешата расте на плодно и свежо тло во Северна Америка, Европа и Азија. Лесно обработливо и технички многу прилагодливо дрво.