logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Потекло: Африка

Поради своето потекло и изглед, исто така е познат и како африкански орев. Неговата боја е жолтеникаво-златна и преминува во темно кафеава, а со стареењето поприма и подлабока, богата нијанса.