logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Потекло: Мозамбик

Панга е дел од семејството Wenge и како такво може многу да варира во бојата, од тутунско темно до чоколадна, но во секој случај, се работи за навистина убаво темно дрво. Дрвото речиси и нема чворови, па освен во паркетарството, се користи за изработка на кундаци за пушки, подови за возила и спортска опрема.