logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Масивниот паркет е инвестиција за повеќе генерации заради дебелината која јаи ма може да се струга односно обновува повеќе пати. Готовите масивни паркети се со различни димензии и до-лжинте се движат од 400 до 1500 мм, ширините од 82 до 120мм, а дебелината од 18 до 22мм.

Сите паркети веќе се стругани и имаат завршно изработена површина односно се или лакирани или се уљени, некој се четкани или рачно обработени. Лаковите и уљата кои се користат имаат додатна заштита бидејќи се појачани со УВ постапка. Нагласените в-фуги на страните додатно ја истакнуваат изразито живата структура на дрвото.

Технички карактеристики:

Димензии на даските: различни
Подно греење: недозволено
Поставување: лепење по целата површина
Трајност: можност за стругање повеќе пати

ПРЕЗЕМИ: Масивен паркет каталог на производи (англиски јазик).

 

Галерија

Exotic Wood Species

Храст