logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Јасенот по своите карактеристики (тврдост, цврстина, трајност) е многу сличен на дабот. Јасенот е познат по големата еластичност. Неговата особина е, под надворешните влијанија да ги менува своите димензии и да се врати во првобитниот облик штом тие престанат да делуваат. Заради овие причини, најпогоден е за вградување во спортски сали. Благодарение на својата боја од светла до црвенкасто-кафеава со прошарани површини, јасенот стана незаменлив во модерните, но и класичните ентериери.

Ова е паркет кој со својата нежна боја дава посебна убавина на вашиот дом...


Термотретиран јасен  

Паркет произведен со термотретирање кој дава егзотично чувство...