logo2
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Потекло: Африка

Doussie е едно од тврдите дрва кое се користи во паркетарството. Премногу е издржливо при промени на влага и температура, па во Европа се увезува повеќе од 50 години.

Прекрасната портокалово-кафеава боја, која со времето потемнува и добива црвенкаста нијанса, му дава импресивен изглед.